Miért a Baross...


FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Nyomtatás

ÉRVEK A KÉPZÉS MELLETT
ÉRVEK A BAROSS MELLETT

Elsőként tedd fel a kérdést magadnak, miért érdemes a mai, kihívásokkal teli globális világban pénzügyi-számviteli ügyintéző, vagy vállalkozási ügyviteli ügyintéző képesítést szerezni?

Olyan hasznos dolgokat fogsz tanulni, melyek keresettek a munka világában.
 
 1. A Gazdálkodás és menedzsment ágazat pénzügyi-számviteli és vállalkozási-ügyviteli oldala ezer szálon fut össze. Bármelyik képzést választod, olyan komplex szakmai tudást kapsz, mellyel megállod a helyed a gazdasági élet bármely területén akár itthon, akár külföldön.
 2. Ma már nem elég a magas szintű szakmai tudás, egyéb kompetenciák fejlesztése, kialakítása is szükséges. Elsajátítod a tízujjas vakírást,  a legfontosabb protokoll és viselkedésnormákat, betekintést nyerhetsz a gazdasági folyamatokba, a munkavédelem, a munkajog alapjaiba.  A tanulmányok során kialakul, erősödik a precizitás, a rendszerszemlélet.
 3. Stabil informatikai ismereteid lesznek felhasználói szinten. Nem fog problémát okozni egy színvonalas PowerPoint-prezentáció elkészítése, egy Europass-önéletrajz megszerkesztése, egy meghatalmazás összeállítása.
 4. Simán eligazodsz a gazdasági folyamatokban, mert nálunk tanulsz gazdasági, üzleti, ügyviteli alapokat. Tudni fogod, mit tartalmaz egy munkaszerződés, mi a különbség a nettó és bruttó bér között, milyen járulékokat vonnak le a fizetésedből, mikor és hol érdemes kölcsönt felvenni. Elkészítheted saját és családtagjaid adóbevallását, megtervezheted leendő vállalkozásod arculatát, ellenőrizheted a könyvelődet - ha szükség lesz rá egyáltalán. 
 5. Karrierlehetőséget biztosító ágazat a  Gazdálkodás és menedzsment. Képessé tesz arra, hogy akár vállalkozóként, akár magánemberként hatékonyabban tervezd és intézd pénzügyeidet. Ha magasabbra törsz, főkönyvelőként, gazdasági igazgatóként, esetleg bankárként szeretnél érvényesülni, itt lassan, fokozatosan olyam nélkülözhetetlen közgazdasági és ügyviteli alapokat szerzel, amit a gimnáziumi képzés nem tud nyújtani.


HA GAZDÁLKODÁS ÉS MENEDZSMENT ÁGAZAT, MIÉRT A BAROSS?

 1. A Baross hírneve, az itt szerzett szakmai bizonyítvány jó ajánlólevél a térség vállalkozásainál. A hazai és külföldi ügyfélkörrel rendelkező cégek részéről nagy kereslet jelentkezik a közgazdasági végzettségű szakemberek iránt, akik jól képzettek, számvitelben, gazdálkodásban, adó- és pénzügyekben jártasak, a számítógépes felhasználói programokat jól kezelik, a szakmai idegen nyelvet ismerve eligazodnak az európai országok számviteli és jogrendjében is, illetve akiknek munkája nagyban elősegíti az ügyfelek elégedettségét, az adott céghez való kötődését.
 2. A szakmai gyakorlat során, illetve az iskola befejezésével sok diákunk konkrét állásajánlatot kap.
 3. Tanulóink kompetenciamérés eredményei mindig az országos átlag felett vannak. Támogatjuk a tehetséget, nívós szakmai és közismereti versenyekre eredményesen készítjük tanulóinkat.
 4. A Barossban végzett tanulók többsége továbbtanul a magyarországi vagy külföldi felsőoktatásban.
 5. Nálunk nem maradhat le a diák, egyéni és csoportos felzárkóztató foglalkozásokat biztosítunk.
 6. A szakmai vizsgákon az országos átlag felett szereznek képesítő bizonyítványt diákjaink, sokan az országos versenyeredményeik alapján mentesülnek részben vagy egészben a vizsga letétele alól.
 7. Képzéseink gyakorlatorientáltsága a tanirodai cégszimuláción keresztül valósul meg.
 8. A Barossban több mint 20 éve van két tanítási nyelvű gazdálkodás és menedzsment ágazati képzés. A két tanítási nyelvű érettségi bizonyítvány C1 felsőfokú nyelvvizsgát ér.
 9. A 2023-2024-es tanévtől első alkalommal Gazdálkodás és menedzsment ágazati, okleveles technikus képzés indul a Széchényi István Egyetemmel közös együttműködés keretében!
 10. Az idegen nyelvet minden osztályban emelt óraszámban tanítjuk, így emelt szintű érettségivel akár B2 középfokú nyelvvizsgát lehet szerezni.
 11. Iskolánk oktatói szakmailag és pedagógiailag jól képzettek: nyugodt, diákbarát légkör, demokratikus szellem a jellemző.
 12. Eredményes pályázataink segítségével az érdeklődő diákok külföldi kirándulásokon, programokon vehetnek részt (Határtalanul, ERASMUS+).
 13. Rendszeresen szervezünk tanulmányi utakat Wiener Neustadt-ba, a Gazdasági Szakfőiskola nyitott kapuik napjára, illetve üzemlátogatásokat magyar és külföldi cégekhez, intézményekhez.
 14. A sportolni vágyók a tanítás után röplabda és atlétika közül választhatnak.
 15. Tartalmas tanórán kívüli programokat szervezünk: filmklub, színház, Filharmónia, diákvállalkozás stb.
 16. A Diákönkormányzat számos tartalmas, színvonalas programot szervez.
 17. Iskolánk ICDL-vizsgaközpont, lehetőséget biztosítunk a 4, illetve 7 modulos vizsga letételére, melyre tanóra, ill. igény szerint plusz foglalkozások keretében készítjük fel diákjainkat.
 18. Fenntarthatóságra, környezetbarát magatartásra neveljük tanulóinkat Fogyasztói tudatosságra nevelő iskolaként.
 19. Fontosnak tartjuk, hogy a diákok örömmel jöjjenek tanulni az iskolába, ezért csatlakoztunk az országos Boldog Iskola programhoz.
 20. Felelősségteljes magyar és európai polgárrá neveljük tanítványainkat az Európai Parlament Nagykövet iskolájaként.
 21. Jó helyen található, közel a busz és vasútállomás, a belváros. Kicsi az autóforgalom, az iskolával szemben a festői Bem téren biztosítja a nyugalmat. Kerékpárral érkező diákjaink zárt tárolóban helyezhetik el bringájukat.
 22. Tárgyi feltételeink kiválóak, korszerű technika, 7 számítógépterem, taniroda, 16 multimédiás nagy tanterem, 5 csoportfoglalkozásokra alkalmas kis terem áll az oktatás rendelkezésére.
 23. Iskolánk bejárata és a földszint akadálymentesített, mozgásban korlátozott diákok számára is biztosítani tudjuk a tanulás lehetőségét.
 24. A 448 m2-es Baross-teremben színvonalas iskolai ünnepélyeket, szalagavatót, gólyaavatót, diákrendezvényeket tudunk tartani.
 25. Multimédiás könyvtárunk és olvasótermünk kiváló színtere a versenyfelkészülésnek, az internetezésnek, a szabadidő eltöltésének.
 26. Nagyméretű tornatermünkben két osztály is sportolhat egyszerre, emellett konditerem, kültéri fitness-park, a Bem téri futópálya is a sportolni vágyók rendelkezésére áll.
 27. Éttermünk 11.20-tól várja a menzásokat, a színvonalas büfé frissen sütött pékáruk illatával csalogat.
 28. A kollégiumi elhelyezés a város kollégiumaiban biztosított.

Határtalanul programok

Felvételi tájékoztató

Órarend

Új honlapunk az Egységes Digitális Információs Rendszerben

Money Tours

Facebook

Pénziránytű Bázisiskola

Office 365 - Microsoft Teams

Digitális iskola - KRÉTA

Poszeidon iratkezelő rendszer

Fogyasztóvédelmi iskola

Adatok - elérhetőségek

Menza

Győri SZC honlapja

Videó a Barossról

Boldog Iskola cím

ICDL-vizsgaközpont

Partnerintézményi cím

50 óra közösségi szolgálat

Iskolapolgár archívum


Diákok, tanárok, adminisztratív-technikai munkatársak, életpályák!

A jövő közgazdásza

Eredményeink

Nemzetközi pályázatok

Iskolánk a Facebookon

Diákönkormányzat

120. évforduló

Sajtószoba

Our school - Unsere Schule

Impresszum

Honlapszerkesztő:
Mészáros Eszter

Honlapunkkal kapcsolatos véleményeket ill. anyagokat várunk a következő címen:
meszaroseszter75
gmail.com

Statisztika

Oldalainkat eddig
7324588 látogató
tekintette meg.

Ebben az évben: 249030
Ebben a hónapban: 266
Ezen a napon: 266

LKW WALTER